/ iStock/Getty Images
От МВР отричат да е имало полицейски произвол при протеста във Велинград
101958
От МВР отричат да е имало полицейски произвол при протеста във Велинград
  • От МВР отричат да е имало полицейски произвол при протеста във Велинград
"Не е имало нито престараване, нито злоупотреба с права от страна на полицаите, изпратени да охраняват проведения снощи протест". Това заяви говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Мъж е задържан след протест във Велинград, обвиняват полицаи в престараване

Той подчерта, че униформените са проявили толерантност, давайки възможност протестът да се проведе, макар да не е бил законен. Агресията на 47-годишен участник, опитал да осуети работата на екипите, е наложила той да бъде арестуван.

Жената, оказала съпротива на полицаите, не е задържана. Колкото до заболяването на мъжа, за който се твърди, че е диабетик, Стоянов припомня, че при арест се правят консултации с медицински лица дали състоянието на даден човек позволява това и ако има някакъв риск, той не се задържа.

В случая е преценено, че здравословния статус на велинградчанина позволява да бъде арестуван.

Припомняме, че на 10 юли, мъж от Велинград е задържан за това, че не е изпълнил полицейски разпореждания и направил опит да пречи на движението на оживен път.

До ареста се е стигнало след протест срещу безводието в града, за който обаче не било получено разрешение.

 Версията на участниците в демонстрацията е различна - те обвиняват униформените в престараване - по думите им нямало причини за толкова крайни действия.


Чуйте повече в звуковия файл: