Спрямо него са повдигнати обвинения за три престъпления
Пловдивският окръжен съд остави в ареста 49-годишния шофьор, забил колата си в КАТ-Пловдив, като потвърди определението на Районния съд, с което спрямо него е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от Съдебната палата в града.

Спрямо него са повдигнати обвинения за три престъпления, извършени в района на КАТ, за това, че е шофирал след употреба на амфетамин, противозаконно е попречил на орган на власт - полицейски служител, да изпълни служебните си задължения, както и че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта и е извършено при управление на моторно превозно средство. Определението на съда е окончателно.

Разкриха подробности за шофьора, забил колата си в КАТ-Пловдив (ВИДЕО)

Припомняме, че случаят е от 2 август. Властите тогава подчертаха, че зачетяват случаите на водачи, които шофират след употреба на алкохол и наркотици. Мъжът е отишъл в КАТ, за да си смени регистрацията на колата, при което прави впечатление на служителите, че той се държи неадекватно.

В момента на обратката, служителка подава сигнал, за да му бъде извършена проверка. Извършена е пререгистрация на автомобила и той напуска КАТ. Незабавно на изхода е спрян от патрул, за да му бъде извършена проверка.

Установено е, че той е без книжка. Полицаите го уведомяват, че ще му бъдат съставени актове, но мъжът се качва в колата и тръгва да бяга, като е имал изключително агресивно шофиране.

През цялото време е крещял, че ще си сложи крайна живота, при което полицай, който неколкократно му е извикал да излезе от колата и това не се е случило, счупва стъклото на шофьорската врата и го изважда.

При извършен тест с техническо средство е установено наличие на амфетамин в кръвта му. Той е имал множество нарушения на пътя. От 2001 година до 2 август са му съставени 63 акта и 47 фиша.

През януари тази година той е заловен на територията на столицата отново след употреба на алкохол и това е била причината колата му да бъде дерегистрирана