Близо час продължи делото за определяна мярката за неотклонение на 23-годишната Бериван Белялова, обвинена в убийството на нейния приятел Ивайло, на 52 години, съобщи Агенция "Фокус".  

Служебният и адвокат Мариана Стефанова каза, че той е заплашвал, че ще я убие, с опрян пистолет до главата, удрял я в стената и тогава тя го застреляла при самозащита. Според експертите, причината за смъртта е остра кръвозагуба от бедрената артерия.

Трагичната сцена се разиграла в апартамента им в квартал "Тракия“ в Пловдив в петък вечерта. Бериван била толкова уплашена, че стреляла дори, когато тялото вече е било безжизнено. Първите изстрели били от упор с газов пистолет. 

След смъртта на мъж в Пловдив: Обвинение в умишлено убийство за 23-годишна жена

Адвокат Стефанова поиска от съда по-лека мярка "домашен арест", или "парична гаранция", тъй като, според нея, към момента няма достатъчно доказателства за предумишлено убийство. По-скоро, убийството е извършено в условия на неизбежна отбрана.

Младата жена е правила опит да спаси живота на Ивайло, като му е оказала първа помощ и не е напуснала местопроизшествието, каза още адвокат Стефанова.

Бериван сама подала сигнал на тел. 112, след което посрещнала полицията и линейката. 

Въпреки всичко, съдът реши да я остави в ареста, с мярка за неотклонение "задържане под стража". Адвокатката и каза, че ще обжалва, а съдът насрочи датата за това да е 15 януари в Апелативен съд.