/ Апелативен съд - Пловдив
Автокрадецът от Сливница, който задигна софийско такси и отпраши за Велинград на 9 януари тази година, остава отново в ареста. Това реши днес Пловдивският апелативен съд. Магистратите потвърдиха определението на Пазарджишките окръжни магистрати, оставили зад решетките извършителя на кражбата.

Оставиха в ареста пияния клиент, задигнал такси и предложил 5000 лв. подкуп на полицаи

28-годишният Н.П. от Сливница обжалва мярката си за неотклонение и поискал да излезе на свобода. Според обвинението на 9 януари 2020 г. Н. П. е откраднал таксиметров автомобил в София и го управлявал до Велинград, когато го спрял полицейски патрул за проверка. Полицаите установили противозаконното отнемане на автомобила, както и факта, че шофьорът е седнал зад волана след употреба на алкохол. По време на проверката той няколко пъти  предложил на органите на полицията сумата от 5 000 лева, за да не бъде задържан.

Пиян клиент задигна такси, предложи 5000 лв. на полицаите (СНИМКА)

Апелативният съд прецени, че Пазарджишкия окръжен съд правилно е приел, че е налице обосновано подозрение обвиняемият да е извършил и трите престъпления, в които е обвинен. От събраните данни по делото съдът приема, че за мъжа няма опасност от укриване, но е налице реална опасност той да извърши друго престъпление. Макар че обвиняемият не е осъждан, за един много кратък период от време той е извършил множество престъпления.

Мъж нападна таксиметров шофьор и му открадна колата

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Апелативен съд – Пловдив разгледа делото посредством провеждане на видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста в Пазарджик, а съдебният състав, прокурорът и адвокатите му бяха в залата в Пловдив.