/ ThinkStock/Getty Images
Апелативен съд-Пловдив потвърди определение на Пазарджишкия окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо клиента, откраднал такси и предложил подкуп от 5000 лв. на полицаи.

Пиян клиент задигна такси, предложи 5000 лв. на полицаите (СНИМКА)

Според обвинението, на 9 януари, той е откраднал таксиметров автомобил в София и го управлявал до Велинград, когато го спрял полицейски патрул за проверка. Полицаите установили противозаконното отнемане на автомобила, както и факта, че шофьорът е седнал зад волана след употреба на алкохол (1,39 промила).

По време на проверката, той няколко пъти предложил на органите на полицията сумата от 5000 лева, за да не бъде задържан. Прокуратурата е поискала задържането му под стража тъй като въпреки ранния етап на разследване има данни, че за един ден обвиняемият е осъществил три различни престъпления.

DarikNews

Апелативният съд прецени, че Пазарджишкия окръжен съд правилно е приел, че е налице обосновано подозрение обвиняемия да е съпричастен в голяма степен към извършване и на трите престъпления, в които е обвинен.

Мъж нападна таксиметров шофьор и му открадна колата

От събраните данни по делото съдът приема, че за него е налице реална опасност от укриване, тъй като не пребивава на адресите, където е адресно регистриран. От интензитета на деянията, в които е обвинен, е налице и реална опасност той да извърши престъпление.

Макар че обвиняемият не е осъждан, същият за един много кратък период от време е извършил множество престъпления, което повишава обществената опасност на дееца. Определението на Апелативен съд-Пловдив е окончателно.