/ Дарик, архив
Премахват незаконни постройки в
96937
Премахват незаконни постройки в
  • Премахват незаконни постройки в
До края на месеца три незаконни обекта в „Северен“, между които и масивна незаконна триетажна къща в ромската Арман махала, ще бъдат бутнати. Това съобщи пред Дарик кметът на района Ральо Ралев. За премахването на масивната къща има решение, потвърдено от  петчленен състав на ВАС.
 
Нова детска площадка за жителите на „Северен“

"Палитрата от незаконните постройки, които ще бъдат премахнати, е много пъстра и между тях няма само ромски", подчерта още Ралев.
 
Другият обект, който попада под ударите на закона, е тераса на първия етаж тераса в района. Собственикът е италиански гражданин, който е приобщил общия коридор ва жилищната постройка, като е зазидал балкона на апартамента си и поставил стълби от външната страна.
 
Изкърпиха Рогошко шосе, продължават с Брезовско, Марица – Юг и Кукленско шосе

В квартал „Гаганица“ пък, мъж е приобщил навес към сграда, в която живее. В историята ще отидат и редица незоконни постройки на северния тротоар на ул. „Дилянка“- магазини, фризьорски салони и други, допълни още Ралев.
 
Сумата, с която разполага районната администрация за бутане на незаконни постройки през тази година, е 30 000 лева. Тя е крайно недостатъчна, но ако се наложи, ще искаме от Голяма Община още средства, заключи кметът на „Северен“.