лекар медик
лекар медик / www.sxc.hu
При доказване на вина и нарушения ще бъдат предприети най-строги мерки и уволнение, съобщават от болницата в Пазарджик
Освободен е от длъжност кардиологът д-р Петър Лазаров от областната болница в Пазарджик, по отношение на когото се извършват проверки след телевизионен репортаж, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

След разследването на NOVA за дейността на д-р Петър Лазов се извършва вътрешна проверка, съдействие се оказва още от страна на прокуратурата и Медицински одит.

Лекарят, поставял стентове на здрави хора, е взимал 57 000 лв. на месец (ВИДЕО)

Със заповед на изпълнителния директор д-р Васил Вълчев е отстранен д-р Петър Лазов, инвазивен кардиолог в Кардиологично отделение – Катетеризационна ангиографска лаборатория, до приключването на проверките на всички контролни органи. При доказване на вина и нарушения ще бъдат предприети най-строги мерки и уволнение. Пациентите ще бъдат преглеждани и лекувани от останалите висококвалифицирани специалисти в отделението. За дейността на д-р Петър Лазов се извършва вътрешна проверка, съдействие се оказва още на прокуратурата и Медицински одит.

Вътрешна проверка в МБАЛ Пазарджик заради лекаря, поставял стентове на здрави хора


МБАЛ Пазарджик“ АД е в добро финансово състояние от 2013 г. и е сред малкото болници в страната, която работи на печалба. Няма задължения към държавата, доставчици и персонал. Материалната база е в добро състояние, отделенията са ремонтирани и оборудвани. За първите шест месеца на тази година печалбата достига 200 000 лв, съобщават още от лечебното заведение.

Разследване: Кардиолог поставя стентове на здрави сърца

По отношение на визираните в репортажа на NOVA задължения от 3 млн. лв., става въпрос за натрупани стари такива от преди 2013 г., които са наследени от предишното ръководство на „МБАЛ Пазарджик“ АД. Те идват от неизгоден договор за енергийна ефективност, по който се водят дела и прокурорски разследвания. „МБАЛ Пазарджик“ АД вече има спечелено дело във Върховния касационен съд по неизгодния договор“, посочват също от болницата.