Официално откриха ремонтните дейности на Събота пазар
Официално откриха ремонтните дейности на Събота пазар / dariknews.bg

Строителната площадка в район „Южен", където ще бъде преместена дейността на Събота пазар, бе официално открита от районния кмет Александър Колев, зам.-кмета Пламен Начев и директорът на „Общински пазари" Кристина Йончева.

110 търговски маси от Събота пазар ще бъдат преместени на общинския терен от над 1300 кв. метра. Предстои място да  се почисти, да се положат нови настилки, да се асфалтира продължението на ул. "Хр. Матов". Предвижда се също изграждане на улично и локално осветление, санитарен възел и чешми, офис и паркоместа.

Обектът ще бъде реализиран съвместно от "Общински пазари" и администрацията на район „Южен". В бюджета на  общинското предприятие  са предвидени 130 хил. лв, а районната администрацията ще осигури финансиране за асфалтирането и уличното осветление. Очаква се, обновяването на пазара да приключи до два месеца.

Събота пазар е част от мащабната програма на община Пловдив и "Общински пазари" за основна реконструкция и модернизиране на всички тържища в града. След финализиране на обектите в район „Тракия", започна основният ремонт и на Понеделник пазар.