Обзавеждат Общинския съвет с 400 000 лева
Обзавеждат Общинския съвет с 400 000 лева / Снимка: Виктор Кадири
400 000 лв за обзавеждане на Младежкия Дом, където от началото на 2009 година ще се провеждат заседанията на Общинския съвет,  ще бъдат отпуснати от бюджета. Това съобщи кметът Славчо Атанасов, който днес инспектира реконструкцията заедно с председателя на местния парламент Йордан Кюмюрджиев. Предложението за заделянето на средствата ще се гласува на първата сесия след ваканцията на 17-ти септември. В Младежкия дом ще се нанесе и омбудсманът Юлия Юрдекова, която временно се помещава в 2 стаи в бившия

Строителите от „Кострой”, които трябва да приключат ремонта на 24 август, най-вероятно ще получат още месец отсрочка, след като от миналата година насам пусковите срокове бяха отлагани на два пъти. 450000 лева от отпуснатите за реконструкцията общо 2,12 млн. лева все още не са усвоени.

До нова година двете зали и канцелариите ще бъдат оборудвани, обясни Кюмюрджиев. Това означава, че до края на 2008-а от общинския бюджет ще бъдат платени още близо 6 500 лева наем за залата в панаира, където ще се проведат поне 8 сесии.

В новата заседателна зала в Младежкия дом ще бъде монтирана система за електронно гласуване, която ще ускори работата на съветниците, които гласуват поименно всяка разпоредителна сделка с общинско имущество.