На 17 октомври прокуратурата привлече като обвиняем 42-годишен мъж за блудство с дете и създаване на порнографски материали в Пловдивско, съобщиха от обвинението.

Осъдиха мъж за грабеж и блудствени действия с млада жена във Варненско

На неустановена дата през 2021 г. в помещение във вила, намираща се в населено място в община Родопи, чрез използване на положение на надзор, тъй като детето му е било оставено от майката да го гледа, е извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на 7-годишното момиче.

Той е привлечен като обвиняем и за това, че на 10 октомври в жилище в Пловдив е държал за себе си чрез информационна технология фото и видеофайлове, представляващи порнографски материали, за които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

Двете обвинения са повдигнати в хода на разследването по досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив, по което на 10 октомври той е бил привлечен като обвиняем за това, че на неустановени дати през 2021 г., във вила в община Родопи, е създал чрез заснемане с електронно устройство порнографски материали, изобразяващи реални блудствени действия, за създаването на които е използвано неустановено лице от женски пол, ненавършило 18-годишна възраст.

Задържаха мъж за блудство, излязъл преди месец от затвора

По това повдигнато обвинение на 12 октомври прокуратурата е внесла искане в съда искане за постоянен арест спрямо него, като то е било уважено от Районен съд и може да бъде обжалвано.

Разследването по случая е проведено от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ под надзора на прокуратурата.