Съдът призна за виновен и осъди ефективно 38-годишен мъж, извършил грабеж и блудствени действия с млада жена във Варненско, съобщиха от прокуратурата.

Съдът наложи на мъжа наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години и 6 месеца при строг режим на изтърпяване за извършения грабеж и наказание от 2 години затвор за другото престъпление.

Задържаха мъж за блудство, излязъл преди месец от затвора

От така определените наказания той ще търпи по-тежкото, а именно 4 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

Деянието било извършено на 25 февруари. Пострадалата млада жена е гостувала на своя приятел във Варна. Двамата се разхождали с автомобила му, като стигайки близо до село Каменар отбили край пътя. Решили да се отдадат на интимност.

Междувременно край тях е преминал подсъдимият заедно със свои приятели. Виждайки паркиралата извън платното за движение кола, той е решил да провери защо тя е там.

След като огледал и видял, че в автомобила се намират момче и момиче, подсъдимият е отишъл при тях и започнал силно да им крещи и заплашва. Уплашил ги и силно ги смутил. Дори успял да опипа момичето и да я заплаши с изнасилване.

Освен това той е решил да ограби младежите. Поискал им пари, като не спирал да ги заплашва. Потърпевшата изсипала от портмонето всичките си пари - 15 лева на монети и ги дала на подсъдимия. След като ги получил, той си тръгнал.

Мъжът е добре известен на органите на МВР и на прокуратурата. Той бил многократно осъждан за различни престъпления, включително и за грабежи. Последно изтърпявал наказание „лишаване от свобода“ до август 2022 година.

Присъдата на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в града.