/ БТА
Савина Петкова е назначена за заместник-кмет с ресор „Транспорт“ в Община Пловдив.

До момента тя бе общински съветник и заместник-председател на Общински съвет. Богатият ѝ административен и ръководен опит е като председател на Общинския съвет, директор на общинската дирекция „Правно-нормативно обслужване“ и главен юрисконсулт в същата дирекциям, съобщиха от Общината.

В мандат 2015-2019 година е член и на Управителния съвет на Националната асоциация на Председателите на Общинските съвети в България.

Общинският съвет на Пловдив избра седем заместник-председатели

„Приоритетите в работата ми като заместник-кмет ще бъдат осигуряване на безопасен, екологичен и редовен градски транспорт за пловдивчани, подобряване на паркирането в града и регулиране на трафика и безопасността на движението“, заяви заместник-кметът Савина Петкова.

Тя завършва СОУ „Св. Константин-Кирил Философ“ в Пловдив. Дипломира се като магистър по право в СУ „Св. Климент Охридски“. Експерт е по административно и гражданско право.

От 1994 до 2000 година е адвокат на свободна практика и член на Адвокатската колегия в града. В периода от 2000 до 2011 година е в състава на дирекция „Правно-нормативно обслужване“ в Община Пловдив.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня