/ ThinkStock/Getty Images
Общински съвет-Марица подкрепи единодушно предложението за отпускане на парична помощ от 3000 лева на шестчленно семейство от с. Калековец, чиято къща изгоря при пожар преди два дни, съобщи кметът на общината Димитър Иванов.

"Човечността и съпричастността на институциите в подобни ситуации вдъхват вяра не само на пострадалите, но и на останалите жители, че ще получат необходимото съдействие в трудни времена", посочи кметът на община "Марица".

Младежи от Искърското дефиле започват благотворителна акция в подкрепа на младо семейство

Семейството на Теодора Гюрова и Христо Герашев, тримата им синове на 12, 13 и 15 години, както и болният баща на Христо, останаха без подслон след инцидента на 23-ти януари. Христо спял, когато 13-годишният му син го събудил с думите, че покривът гори.

Мъжът и негов приятел изнесли на ръце болния възрастен мъж, но не успели да спасят нищо от семейното имущество. Въпреки бързата реакция на пожарната, къщата е изгоряла и сега е напълно негодна за живеене.

Теодора и Христо са работници във фирма за металообработване в Пловдив. След инцидента, собственикът на компанията е закупил два фургона и ги е оборудвал с уреди и мебели.

Очаква се на 26 януари те да бъдат закарани в двора на родната къща на Теодора в с. Калековец, за да послужат за временен подслон на фамилията, която в момента живее при роднини.

Кметът на с. Калековец Колю Миланов е казал, че много бизнесмени и жители са изявили желание да помогнат на пострадалото семейство, на чието име вече е разкрита дарителска сметка.
БТА