/ община Асеновград
Във връзка с инцидента с пострадалото дете на стадион в асеновградския квартал „Долни Воден“, община Асеновград информира, че обектът е публична общинска собственост.

Тренировъчната врата, която е паднала върху момченцето, е преместваема и за поставянето й няма разрешение от общинската администрация.

Стадионът е отдаден за ползване на ФК „Сокол“ – „Долни Воден“ със срок до 30 юни.

В Общински съвет - Асеновград е входирана докладна-записка от футболното ръководство за преотдаване на обекта. Клубът получава и финансиране за поддръжката на съоръжението – косене, очертаване и други, с цел игрището да се подготвя за провеждане на футболни срещи.

На стадиона има и други постоянни врати за игра, които са безопасно монтирани. Обектът се заключва, а към този момент преместваемите футболни врати са премахнати от игрището.

От общинската управа увериха, че ще бъде извършена цялостна проверка на всички футболни обекти и потенциално опасните съоръжения ще бъдат премахнати, за да не се стига повторно до подобни инциденти.

По отношение на причините и вероятностите за възникване на неприятната ситуация, община Асеновград няма право да коментира, тъй като се провежда разследване.
 
 
община Асеновград