/ dariknews.bg/архив
Обновяват пространството за 800 дни
Община Пловдив обяви голямата обществената поръчка за реконструкцията на площад „Централен“. Стойността на процедурата е 10 250 000 лева без ДДС и включва облагородяване на територия с приблизителна обща площ от 30 000 кв.м.
 
12 млн. лв. за реконструкцията на "Централен" и подлеза на "Гладстон"

Освен проектирането и същинските строителни дейности, касаещи централния градски площад, предмет на поръчката са археологическите обекти форум „Запад“ и форум „Север“, които трябва да бъдат консервирани и експонирани. Изпълнителят ще трябва да изработи и инвестиционен проект за подлез  „Тримонциум“, както и да извърши основен ремонт на подлеза на ул. „Гладстон“. 
 
Припомням, че като цяло преобразяване на централния пловдивски площад предвижда подмяна на старите плочки с естествена настилка, нова подземна комуникация, както и свързване на археологическите пространства от двете страни на бул. „Цар Борис III Обединител“.
 
Община Пловдив: Няма да има забавяне на ремонтите по 30-милионния заем

Кметът на Пловдив Иван Тотев вече заяви, че проектантите сами ще изберат дали да оставят големия фонтан пред Концертна зала. Отново те ще преценят дали размерите на паркинга на Тримонциум  ще останат същите.
 
Офертите за участие в обществената поръчка ще бъдат отворени на 23 януари, догодина.