/ iStock/Getty Images
За Деня на Съединението на България - 6 септември, Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за гарантиране на сигурността на жителите и гостите на Пловдив, съобщиха от НСО.

Кулминацията на честванията по повод 137 години от Съединението на България и Празника на град Пловдив е тържествената проверка-заря с начало 20:30 часа на площад „Съединение“ в града.

На гражданите, които желаят да присъстват на събитието, ще бъде осигурен достъп до зоната на мероприятието след 18:30 часа през три контролно-пропускателни пункта: 

- при бул. „6-ти септември“ и ул. „Димитър Цончев“ (при сградата на Прокуратурата)
- при бул. „6-ти септември“ и ул. „Св. Климент“ (при подлеза)
- при бул. „6-ти септември“ и ул. „Петко Каравелов“ (до ДЗИ-Пловдив)


Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван. От 16:00 до 22:30 часа се въвежда забрана за използването на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на събитието, за да бъдат ограничени рисковете от нежелани инциденти за присъстващите граждани и официални лица.
БТА