Новият областен управител на Пловдив Ангел Стоев, назначен от служебното правителство, встъпи официално в длъжност.

Той бе посрещнат от предшественичката си Дани Каназирева и временно изпълняващия длъжността Петър Петров. Веднага след това Стоев начерта основния приоритет в работата му.

„Имам една основна задача - организиране на честни избори на 11 юли и аз ще дам всичко от себе си, за да я изпълня по един достоен начин“, подчерта Стоев.

Той допълни, че за това ще разчита на експертизата на служителите в Областната администрация, част от които, по думите му, са дългогодишни служители и имат опита и познанията.

Кои са новите областни управители (СНИМКИ) 

Ангел Стоев поздрави управленския екип за досегашната им работа, за всичко, което са направили като добри дела за Пловдив и Пловдивска област.

„Като гражданин, който следи от страни тяхната работа бях впечатлен от работата на Областния кризисен щаб за управление на коронавируса и от Петър Петров за проведените навреме консултации за сформирането на 16 и 17 РИК“, коментира още Стоев.

Кариерата на Стоев започва в Държавна сигурност. В продължение на 18 години оглавява пловдивската Служба за сигурност и нейния наследник ДАНС.
БТА