/ район Северен

Продължава облагородяването на уникалния и единствен по рода си за град Пловдив кът за отдих „Моливчета” в район „Северен”, съобщи кметът на района Ральо Ралев. Привлекателното място за отдих се намира в парк „Майоров” (в близост до ул. ”Неофит Рилски, западно от пешеходен мост) и се забелязва отдалече с цветните и неповторими пейки, наподобяващи моливчета.

Поредният общински паркинг заработи в "Северен"

Новото допълнение са монтираните бетонни стъпки, както и атрактивните животни, поставени на дървото до цветните пейки - орел, кълвач и катеричка.

Пространството се облагородява от районната администрация, съвместно с фондация „Стария бряст” Сливен с изпълнителен директор Стефан Стефанов и бригада „Нова градина” - гражданско обединение за обществено полезна дейност с ръководител Магдалена Данчева.

Очакват новият булевард в "Северен" да е готов до есента

Предстои нова акция по облагородяване на парка в петък от 10.00 часа със засаждане на нова растителност и монтиране на къщички-хранилки за птички. „Каня всички жители на района, които желаят да се включат в залесителните дейности да заповядат в парк „Моливчета” на 22.март, където заедно ще посрещнем пролетта", отправи покана Ральо Ралев.