Над 15 хил. фалшиви часовници спипаха на Митница Пловдив
Над 15 хил. фалшиви часовници спипаха на Митница Пловдив / Митница Пловдив

Над 15 000 ръчни чиновника задържаха митническите служители от Митница Пловдив заради съмнение, че артикулите са фалшиви и нарушават права на 25 търговски марки.

В Митница Пловдив са били представени стоки, натоварени в камион с иранска регистрация, с получател  пловдивска фирма и предназначени за реекспорт към Турция.

В транспортните документи е посочено, че стоките са натоварени в Свободна зона Арас в Иран, а търговската фактура е издадена от фирма от Китай. Във фактурата стоките са описани само като чанти, портмонета, часовници, шапки и  аксесоари.

Над 15 хил фалшиви часовници спипаха на Митница Пловдив
netinfo
След "анализ на риска" митническите служители са пристъпили към щателна митническа проверка на товара.

Установено е, че между другата стока, която е редовна, всички съдържащи се в колетите часовници - общо 15 430 на брой, носят знаци на 25 известни търговски марки - Patek Philippe, Rolex, Ulisee Nardin, Audemars Piguet, Daniel Wellington, Breitling, Frank Muller и други.

Часовниците са задържани в склада на Митница Пловдив. За задържането ще бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки, които в срок от 10 работни дни следва да се произнесат фалшиви ли са стоките.