Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна ново обвинение спрямо началника на Трето Районно управление в града Самуил Хаджиев.

Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че е осуетил наказателно преследване след извършена катастрофа, станала на Великден.

Униформеният спомогнал на шофьора Иво Даскалов, с прякор Лудия, който причини тежката катастрофа на Околовръстното шосе в Пловдив, при която загинаха трима души.

Полицейският началник е иззел записите от охранителните и видокамерите в района и ги е скрил, за да не бъдат прикрепени към делото. 

„Попитайте прокуратурата каква е логиката на новото обвинение. Г-н Хаджиев въобще не е нарушавал служебните си задължения. Там се твърди за прикриване на някакви доказателства, което е поредната щуротия”, заяви пред NOVA Димитър Марковски, адвокат на арестувания.

Въпреки, че той съобщи, че Хаджиев е с тежка бъбречна криза, все пак мъжът беше докаран в съда. Защитата му ще поиска изменение на мярката-домашен арест, парична гаранция или пускане под подписка.

Процесът ще започне с два часа закъснение, защото адвокатите поискаха да се запознаят с новите доказателства по делото.

Обвиняемият е оставен за постоянно в ареста по други повдигнати обвинения от Окръжната прокуратура в Пловдив.

На 19 май при зрелищни арести бяха задържани началникът на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев и още шестима полицейски служители. Акцията бе на Окръжна прокуратура - Пловдив и Вътрешна сигурност. Според прокуратурата те са участвали в тежки криминални престъпления.
 
Окръжна прокуратура Пловдив