Мъж уби родителите на съпругата си, простреля брат й и се самоуби. Тежкото криминално престъпление с три жертви е извършено в село Маноле.

Престъплението се е случило през нощта, каза Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив. По думите й става дума за убийство на двама, третият човек е прострелян. Извършителят сам е сложил край на живота си. Всички са в близки семейни отношения, поводът е влошени семейни отношения. 

Главният комисар Живко Коцев заяви, че малко след полунощ е получен сигнал на тел. 112 от жена. Тя споделя, че съпругът й е извършил убийство на майка й и баща й с използването на оръжие - пушка и е направил опит за убийство на брат й. Извършителят няма криминални прояви. Пушката е незаконна, няма данни да има разрешително за нея. Жертвите са мъж на 61, съпругата на 57 и простреляният брат на съпругата е на 36 години.

"Като пътувахме от София, той вече се беше самоубил, това е към 01:30-02:00 часа", заяви Коцев.

В имота, в който е извършено убийството има и други хора - възрастна жена в инвалидно състояние и още три деца.

Христева заяви, че са извършени всички първоначални и неотложни действия по разследването, извършени са няколко огледа на местопроизшествието. Иззето и приобщено по делото е оръжието на престъплението.. Става дума за огнестрелно оръжие. В момента състоянието на пострадалото трето лице е стабилно. Към момента се извършват и други действия по разследването. 

Двойно убийство: Откриха две тела край София, има задържан

Няма данни за законно притежание на оръжието. Установява се начинът, по който лицето се е сдобило с него, определено незаконно придобито оръжие, каза Христева.