село Чала, община Борино, област Смолян
село Чала, община Борино, област Смолян / netinfo
54-годишен мъж почина на улицата, след скандал със свой колега. Трагедията се разиграла в понеделник малко след 10:30ч. в смолянското село Чала.

Починалият бил нает като работник по временната заетост, и почивката им възникнало спречкване между него и 58-годишен мъж от същата бригада. По предварителни данни, след разправията на по-младият мъж му прилошало и паднал на земята, след което издъхнал. Според хора от селото, починалият е имал здравословни проблеми, бил е и астматик.

Тепърва ще се изяснява ситуацията, води се разследване“, коментираха за Дарик от полицията. "Аутопсията ще даде отговор за причината за смъртта. Имало е очевидци, разпитват се всички. На този етап не можем да коментираме, дали е имало размяна на удари или блъскане“, добавиха от полицията.

Сигналът при тях е постъпил чрез Спешния телефон 112, като се съобщавало за възникнал скандал между двама мъже от селото. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин и е извършен оглед. Тялото на починалия е транспортирано в смолянската болница за извършване на аутопсия. 58-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ-Девин и е образувано досъдебно производство.