Минимум 60 000 лева за кучешки полигони с катерушки
Минимум 60 000 лева за кучешки полигони с катерушки / Автор: Даниела Ковачева
Полигони за домашни любимци ще бъдат изградени догодина във всеки от шестте района на града, каза кметът Славчо Атанасов. Той лансира идеята за кучешките площадки при откриването на една от първите 5 готови детски площадки в район “Западен”. Изграждането на терените за разходка на домашни любимци ще разреши конфликта между техните собственици и майките, които основателно се оплакват от замърсяване на детските площадки от кучетата, посочи кметът.

Той предположи, че направата на един полигон, на който ще има пясъчник, пряпяствия за тренинг, мини катерушки и кучешка тоалетна, ще струва минимум 10000 лева. Това е повече от единичната цена на 120- те нови детски площадки, за всяка от които общината плати по 8000 лева. Идеята е на етап проучване, предстои да се изготви план -сметка, да се гласува решение в Общински съвет, обясни Славчо Атанасов. Той подчерта, че бъдещите кучешки полигони в Пловдив ще бъдат първите в страната и обособяването им ще подобри значително хигиената в града.

/Подробности чуй в прикачения звуков файл/

За да се предотврати разхождането на кучета на новите детски площадки, около пързалките и люлките ще бъдат монтирани декоративни огради. До края на следващата седмица в район „Западен” ще бъдат отворени и останалите 15 детски къта, които се изграждат, каза районният кмет Здравко Димитров.