/ DarikNews
Масови проверки по линия на охрана на обществения ред и безопасност на движението са проведени днес следобед на територията на Столипиново в Пловдив. В рамките на операцията са проверени 108 души и 48 автомобила, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. 

Акцията се провежда ден след убийството на 26-годишен мъж и побоя над друг млад мъж в ромския квартал вчера и възникналото след това напрежение в махалата. 

Второ сбиване в Столипиново, мъж удари друг с брадва в главата

От полицията уточниха, че по Закона за движение по пътищата при проверките са констатирани 21 нарушения и са съставени 8 акта.Три от проверените лица са управлявали автомобили без обезопасителни колани, а на четирима са съставени фишове за нарушаване на пътни знаци и маркировка. Два от проверените автомобили са били без документи за годишен технически преглед, на шестима души са  отнени шофьорските книжките. 

Жена е в основата на убийството в Столипиново

Съставен е 1 акт за управление на автомобил без застраховка  "Гражданска отговорност". В рамките на операцията, проведена от служители на сектор "Специализирани полецейски сили"  на територията на 06 РУ са установени 13 нарушители по Закона за българските лични документи.

Убийство в "Столипиново" след скандал

Проверени са 21 криминално проявени лица. Едно лице е било обявено за общодържавно издирване.