Марковски: Има опасност за живота на Лазар Колев
Марковски: Има опасност за живота на Лазар Колев / Dariknews.bg

Здравословното състояние на единствения обвинен за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев се влошава. Неговият защитник адвокат Марин Марковски е изпратил молба до следователя по делото Веселин Мартински, Колев спешно да бъде прегледан от уролог заради проблем с бъбреците.

Лазар Колев обяви гладна стачка, след като съда реши окончателно да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража". Искането на Колев е делото Белнейски възможно най-скоро да влезе в съда.

30-годишният Лазар Колев гладува повече от 12 дни и има реална опасност за живота му, каза адвокат Марковски. Защитата на обвинения е изпратила писма до председателя на Народното събрание и главния прокурор с искане разглеждането на делото да стартира в най-кратки срокове. Адвокатите на Лазар Колев не смятат, че той трябва да продължава да гладува, защото, според тях, така не може да се принуждава правосъдието да работи. Марковски за пореден път заяви, че защитата ще поиска нова ДНК-експертиза, но едва след като делото вече е в съдебна фаза. Според Марковски, сега практически никой няма да допусне контролна експертиза.

В момента Лазар Колев е в ареста на Националната следствена служба. Преместването му в София стана факт преди седмица и се наложи заради допълнителните разпити, на които той ще бъде подложен.