Ла скала ще се върне на Античния театър. Маестро  Дмитрий Китаенко си тръгна обиден
Ла скала ще се върне на Античния театър. Маестро Дмитрий Китаенко си тръгна обиден / netinfo
Кметицата на Милано Летиция Морати не пристигна за концерта на Ла скала тази вечер. Според официалната информация тя не е усяла да излети от летището в италианския град .

В концерта, който събра над 2000 почитатели на филхармоничното изкуство, участваха 123-ма изпълнители. В него бяха включени произведения на Верди и Пучини, както и симфония №5 на Чайковски.

Въпреки неприятното усещане, че 2-ра палата на панаира съвсем не е най-подходящото място за концерт на Ла скала, музикантите свиреха вълшебно и очароваха пловдивчани и гостите на града. Сред официалните лица бяха министърът на икономиката Петър Димитров, пловдивският митрополит Николай, областният управител Тодор Петков, кметът Славчо Атанасов, както и бившият градоначалник Д-р Иван Чомаков и бизнесменът Георги Гергов със съпругата си.

Диригентът Дмитрий Китаенко излезе на сцената към 21 часа и прекъсна безапелационно поздравленията на кмета и представителите на Уникредит Булбанк, като даде знак на музикантите за началото на концерта, който закъсня с около половин час. Изпълнителите не обърнаха внимание на объркването, до което доведе тази ситуация на микрофона пред сцената.

В края на концерта маестрото предпочете да си тръгне, отколкото да остане за бис изпълнение, тъй като съвсем прибързано бяха започнали поздравителните адреси на официалните лица.

Още преди началото на концерта бе съобщена и новината, че филхармонията при миланската Ла скала ще се върне отново, за да изнесе концерт на Античния театър, както беше предвидено за тази вечер.