/ / ThinkStock/Getty Images
Криминалисти от Пазарджик задържаха мъж, участвал в телефонни измами, съобщават от Областната дирекция на МВР. До момента са установени две негови жертви.

Жертва на ало измама: Заплашиха ме, че ще ми отрежат пръстите

На 23 януари в дома на 71-годишен мъж от Пазарджик се обадил непознат, който се представил за следовател. Престъпникът успял да заблуди пенсионера, че е служител на реда, разследващ телефонни измами. След около час възрастният мъж хвърлил през терасата на жилището си полиетиленова торбичка със 100 лева и бижутата на съпругата си.

Далеч по-сериозен е случаят с 69-годишна жителка на областния град. Схемата при нея била същата, но жената платила далеч по-висока цена за наивността си. Тя отишла до клон на местна банка, откъдето изтеглила от личната си сметка 28 000 лева. После ги пуснала в найлонова торбичка и ги занесла под пейка в кварталния парк.

Служители на сектор „Криминална полиция“ започнали разследване на двата случая, както и на други сигнали за опити за измами. Те са разкрили посредника, който вземал парите от местата, където ги оставяли жертвите.

Задържан е 26-годишен жител на областния град. Работата на разследващите продължава за изясняване на евентуалната му съпричастност и към други извършени престъпления на територията на региона и страната. По случая се води полицейско производство под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик.