/ ThinkStock/Getty Images
Кметовете на Карлово Емил Кабаиванов и на Калофер Румен Стоянов продължават споровете си в Районния съд в Пазарджик. Второто заседание по делото, заведено за клевета, ще се проведе от 13,30 часа, съобщават от пресцентъра на институцията.

Кметът на Карлово съди колегата си от Калофер за клевета

Повод за процеса е изявление на Стоянов пред национална телевизия през октомври миналата година, че отпуснатите за обновяване на мемориалния комплекс „Христо Ботев“ 300 000 лева са откраднати, а ремонтът е некачествен.

Кабаиванов претендира за обезщетение от 5 000 лева за неимуществени вреди. По думите му, ако спечели, парите ще бъдат дарени на читалището в Калофер. Припомняме, че в първото заседание магистратите не приеха иска за 5 000 лева обезщетение, като се произнесоха, че той трябва да се разгледа в отделно гражданско дело, а не в наказателното за клевета.

Условна присъда за кмета на Карлово

Защитата на Кабаиванов поиска да бъдат представени и материали от друга телевизия, а адвокатът на Стоянов - докладни записки от клиента му за некачествен ремонт, сигнал по този повод от май 2018 година до Комисията за отнемане незаконно придобито имущество и до министър-председателя Бойко Борисов за проверка правомерно ли са изразходвани парите.

Тези нови доказателства предстои да бъдат разгледани днес, както и да бъдат изслушани показанията на шестима свидетели.