/ личен архив
Общината трябва да запази терена на ул „Сава Муткуров“ за парк. Протестите на хората в квартала до хотел „Санкт Петербург“ са справедливи, защото това е бивш общински терен, който е преминал в частни ръце и всичко това е станало със съдействието на администрацията. Това заяви общинският съветник и лидер на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева по повод терена в район "Северен", срещу чието застрояване жителите на района излязоха на протест в неделя.

Въжена линия, единствената в Пловдив, ще има в парк "Лаута"

Каназирева  припомни, че този терен е апортиран от общината в дружеството„Пълдинтур инвест“, чрез което Георги Гергов получи контрол над Панаира, част от Стария град и редица други имоти, като този до хотел „Санкт Петербург“. След това обаче „Пълдинтур инвест“ е продала терена на фирмата "Парадайс гардън резидентс", която сега иска да строи.

На предстоящата сесия на ОбС Каназирева внася питане до кмета как е извършена сделката, какво е фактическото предназначение на терена и какви действия ще бъдат предприети, за да  може това пространство да остане като зеленина. 

„При това положение на Общината й остава единствената възможност да купи отново собствения си терен, който сама е подарила, разбира се, за сметка на пловдивския данъкоплатец. Тази класическа схема за ощетяване на обществения интерес е направена пред очите на политическите сили в града и с благословията на Община Пловдив. Допуснати са много сериозни нарушения", коментира още тя и внася въпроси по казуса за сесията на ОбС на града.