/ МВР
Иззеха близо 820 кг тютюн с неплатен акциз в Пловдив, съобщиха от МВР. Операцията срещу незаконно разпространение на акцизни стоки, е проведена от служители на Регионална дирекция „Гранична полиция“-Смолян“.

Иззеха близо 2 тона контрабанден тютюн в пловдивско село (СНИМКИ)

Полицейските действия, предприети от 9 до 11 септември на територията на Пловдив, са осъществени съвместно с колеги от ОД на МВР и с участието на служители от Главна дирекция „Гранична полиция“, под ръководството на Районна прокуратура.

Разкриха домашна работилница за нелегални цигари в Пловдив

Проверени са складови бази, моторни превозни средства и частни имоти, за които имало съмнение, че се използват за съхранение, превозване и преработка на акцизни стоки без платени такси към държавата. 

МВР

В хода на операцията, в следобедните часове на 9 септември, един от съвместни екипи е проверил лек автомобил, със софийска регистрация пред офис на куриерска компания в Пловдив.

Мащабна акция: Разбиха огромна фабрика за нелегални цигари край Пловдив (ОБЗОР)

При огледа на леката кола, управлявана от жител на благоевградския регион, са открити 52 запечатани найлонови плика с различно тегло, съдържащи ситно нарязана жълто - кафява тревна маса с мирис на тютюн, с етикети на известни тютюнопреработващи компании, с общо тегло около 147 кг.

МВР

При последвалата проверка в офиса на фирмата са намерени още 10 килограма ситно нарязана маса, пакетирана по сходен начин. Като съучастник, е задържан жител на Пловдив.

Над 14 600 къса цигари и 5 килограма тютюн иззеха при спецакция в Пловдив

На него и на шофьора е определена мярка за задържане за срок до 24 часа. На същата дата, при проверка в централен склад на куриерска компания в Пловдив, са установени 97 запечатани плика с различно тегло, съдържащи ситно нарязана жълто-кафява тревна маса с мирис на тютюн, също с етикети на известни марки. Общото тегло на иззетия тютюн е 140 кг.

Задържаха криминално проявен мъж с 13 кг тютюн

В рамките на същата операция е инспектирана и складова база в Пловдив, където при проверка на помещенията, са намерени 12 чувала с нарязан тютюн и 26 плика от по 1 кг, всичко с общо тегло 225 кг.

МВР

При последвала проверка в къща в Пловдив допълнително, са иззети откритите още 292 кг нарязан тютюн, разпределен в чували и 5 кг, разфасовани в опаковки по 1 кг. При огледа са открити и две везни, принтер, лаптоп, транспортни документи и транспортни опаковки на известна куриерска фирма, опаковъчно фолио.

След спецакция: Задържаха 8 души с контрабандни цигари и тютюн в Пловдив

Общото иззето в рамките на операцията количество тютюн без заплатени акцизни такси е 819 кг. Работата по документирането на случая продължава.