/ ОД на МВР-Пловдив
Акцията е проведена, след като стана известен случая с незаконната кошара за овце в квартала
Иззеха 100 кг телешко месо без документи от пазара в Столипиново, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Месото е било без необходимото разрешително, доказан произход и се е продавало на нерегламентирано за целта място, уточняват от полицията.

Прокуратурата разследва нарушения с пилешко месо от Полша в цех в Луковит

Телешкото е иззето при съвместна акция на служителите на Шесто РУ и Агенцията по храните в Столипиново, след като стана известен случая с овцете, отглеждани незаконно в кошара под блок в квартала. То било предлагано на сергия на пазара на улица "Батак" от местна жителка.

Междублоково пространство в „Столипиново“ се превърна във ферма за овце (ВИДЕО)


От кметството на район "Източен" уточниха, че при проверката са посетени няколко търговски обекти, на които са били съставени актове. Оттам добавят, че проверките ще продължат, за да се прекратят лошите практики по незаконна търговия и отглеждане на животни в "Столипиново". 

Община Пловдив

Днес следобед бе премахната и незаконната кошара с овце, която се беше появила между блоковете на ул „Сокол“. Собствениците, след като са санкционирани, сами са премахнали огражданията, а животните са отведени извън територията на Пловдив.