Обс Септември
Обс Септември / netinfo
Временно изпълняващ длъжността кмет на септемврийското село Семчиново до провеждане на частични местни избори ще определят съветниците в Септември. Това е първата точка от дневния ред за свиканото от председателя Кирил Тодорин извънредно заседание, което ще се проведе днес от 17:30 часа.

Селото остана без управник, след като в края на януари Върховният административен съд окончателно потвърди решението за прекратяване правомощията на Пламен Темелков, взето от Общинската избирателна комисия на 13 септември 2017 г. Причина за това стана продължителното му отсъствие от работното място, докато беше в ареста по обвинения в участие в международна организирана престъпна група, трафик на хора към испанския курорт Марбея и склоняване към проституция.

Темелков беше един от деветимата арестувани у нас мъже през лятото на миналата година. Групата беше екстрадирана в Испания, където се води процесът срещу тях. Впоследствие кметът бе пуснат под гаранция и за кратко отново зае поста си – до излизане на окончателното решение за отстраняването му.

Съветниците ще гласуват още 4 точки. Втората тема в дневния ред е поемане на дълг под формата на паричен заем от общината. Ще бъде представен и финансов отчет за дейността на „Автобусен транспорт-Септември“, както и отпускане на 33 000 лева на дружеството за покриване на загуби и временна необходимост от парични средства. Последната точка е проект за изменение на Общия устройствен план на общината.