Искат областният да спре увеличените заплати
Искат областният да спре увеличените заплати / netinfo
Областният управител да спре като незаконосъобразно решението на Общинския съвет в Пловдив за 50-процентно увеличение на заплатите на съветниците, ще поиска утре групата на левицата. Това съобщи пред Дарик председателят на “Коалиция за Пловдив” Николай Радев.

Според мотивите на левицата, вдигането на възнагражденията за работа в комисии не може да бъде немотивирано и обвързано с друго решение, каквото в случая бе увеличението на минималната работна заплата на помощния персонал в образованието. Радев заяви още, че вдигането на заплатите на съветниците не може да става без промяна в Правилника за работа на ОбС.

Възнаграждението за работа в комисия бе увеличено от 80 на 120 лв на последната сесия миналия четвъртък. Повечето съветници се оправдаха, че са подкрепили решението, защото е било обвързано със заплатите в образованието.

Парадоксално е, че точно БСП атакува решението за вдигане на заплатите, каза лидерът на СДС-Пловдив Николай Караиванов, който единствен от мнозинството в ОбС не го подкрепи. Той заяви, че двамата юристи на левицата са подкрепили увеличението при обсъждане на предложението в правната комисия.