Искат комисия за “Еко Глобал” след разследване на Дарик
Искат комисия за “Еко Глобал” след разследване на Дарик / netinfo
Временна комисия от общински съветници да установи кои са партньорите на общината в почистването на Пловдив и в усвояването на 15 млн. лв за строителството на екозавода в Шишманци, ще поисла левицата на сесия на ОбС на 8 януари.

Комисията да провери още как се разходват средствата за двете дейности и дали ползването на чужди машини не оскъпява сметопочистването.

Предложението е провокирано и от разследването на Дарик радио, което установи, че акциите на “Еко Глобал” са запорирани от съда преди седмица, фирмата е препродадена за втори път в рамките на месец и настоящият й собственик умишлено се пази в тайна,призна председателят на групата на левицата Николай Радев. Той не изключи на следващ етап да се иска и разтрогване на договора за 15- годишната обществена поръчка за чистенето на Пловдив.

Съветниците ще настояват и временната комисия да провери дали плащането на наем за сметоизвозващата техника не оскъпява дейността , която се плаща от такса смет.

Сметоизвозващата техника пък е прехвърлена на трето юридическо лице и прокуратурата проверява сигнал, че при тази сделка е източен ДДС в размер на 270000 лв.