Хванатите фалшиви бандероли - с перфектно качество
Хванатите фалшиви бандероли - с перфектно качество / netinfo

Фалшивите бандероли на конфискуваните в Пловдив при акцията на полицията 4500 бутилки алкохол са с перфектно качество и не могат да бъдат засечени със стандартните технически средства, научи Дарик. При облъчване с UV-лампа ментетата светват като оригиналите, обясниха търговци, станали свидетели на проверката в складовете на Брезовско шосе 170 днес.

Алкохолът с фалшиви бандероли е иззет от 2 склада в едровата база. Близо 3500 бутилки са основно на пловдивска фирма, която освен алкохол дистрибутира и известни марки сокове и кафе, и на голям производител от Югоизточна България, научи Дарик.

Напитките, облепени с неистински ценни книжа, са били засечени след повторна проверка на Икономическа полиция и Окръжна прокуратура в складовете. При първата, провокирана от засечени 1500 бутилки с бандероли-ментета в 3 големи пловдивски супермаркета, в складовете не са открити количества с фалшиви бандероли.

Предстоят експертизи както на бандеролите, така и на алкохола в облепените с тях бутилки. Разследващите са убедени, че спиртните напитки не са ментета и става дума за укриване на акциз от регистрирани производители.