/ МВР
Група от седем мигранти на възраст между 25 и 40 години, определящи се като марокански граждани, са задържани от полицейски служители на автомагистрала "Тракия" в района на 123 км, съобщиха от прокуратурата.

С тях е арестуван и български гражданин, криминално проявен, който ги превозвал. Той оказал съпротива при задържането си и засега е задържан за 24 часа.

След гонка с полицията: Кола с мигранти катастрофира на АМ „Тракия“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Около 11:45 часа на 7 ноември служители на Сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР в Пловдив забелязали на магистралата в крайпътна отбивка, че е паркиран автомобил.

По време на извършената проверка полицейските служители установили, че от предната седалка слязъл мъж и тръгнал да бяга през полето. Междувременно шофьорът също тръгнал да бяга през магистралата, прескачайки мантинелата и пресичайки насрещното платно.

Още трима души излезли от автомобила и започнали да бягат през полето. След кратко преследване полицейските служители успели да заловят лицата. Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.

В началото на октомври бе заловена още една група мигранти. Тогава на автомагистрала "Тракия", в землището на село Шишманци, област Пловдив, бяха арестувани трима мъже, превозвали 10 чужденци, представящи се като граждани на Сирия.
БТА