Хисарският измамник остава в ареста
Хисарският измамник остава в ареста / netinfo

Мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи

пловдивският окръжен съд на 63-годишният измамник Румен Чернаев, който в понеделник намушка с нож директорката на Центъра за работа с деца в Хисар Стоянка Календерска.

Жената бе нападната в кабинета си и в момента лежи в КАРИЛ на Университетска болница в Пловдив с прободни рани в гърдите, засегнат бял дроб и перикард на сърцето. Тя е останала по чудо жива, тъй като 28-сантиметровият нож се е счупил в едно от ребрата й.

До момента са й направени 4 животоспасяващи операции. Животът на Календерска все още е в опасност.

На Чернаев бе повдигнато обвинение за опит за предумишлено убийство.

Установено е, че преди да намушка Календерска, той е заключил вратата на стаята. 15 минути по-късно е бил задържан от полицията пред пощата в Хисар.

На заседанието днес той не се призна за виновен и твърди, че не помни нищо от случилото се. Според адвоката му Димитър Пенев, Чернаев е действал при неизбежна самоотбрана. Възможно е и да е невменяем. / Чуйте още от прикачения звуков файл /

Преди месец нападателят, който в Хисар се е представял за бизнесмен под името Петър и е парадирал с несъществуващо влияние в посолства и български държавни институции, е бил арестуван в Пловдив по дознание за измама. Причината да нападне с нож ухажваната от него директорка на Центъра за работа с деца е нейният опит да прекрати връзката им, след като е разбрала за криминалното минало на Чернаев.