Алибегов обяви, че на 8 септември в София ще има голям пореден протест
Хиляди ресторантьори се събраха на протест в Пловдив. Тяхното искане е да работят нормално, тъй като всяко затваряне е трагично за тях.

Зам.-здравният министър: Ще има компенсации за засегнатите сектори от новите мерки 

"Не искаме помощи, искаме да работим нормално, за да може да си плащаме на доставчици и на персонала", заявиха ресторантьорите. "Ограниченията ни обричат", казаха още те.

БГНЕС

С тенджери и капаци и лозунги “Ваксината е личен избор, не условие за работа", “Вирус няма", “Искаме да работим", “Ковид не избира заведенията пред градския транспорт", “Ковид 19 няма работно време" и други хората с приготвиха да тръгнат на мирно протестно шествие в града от площад "Съединение".

Алибегов: Ще бойкотираме мерките, няма да спазим и ред от заповедта

На протеста се появи и председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, който изказа поредното си възмущение, че правителството първо е взело здравните мерки, а зад тях няма икономически.

БГНЕС

“Повечето хора тук са безработни и как да си гледат семейството, хората са притеснени за насъщния си", каза Алибегов. Той припомни, че миналогодишното затваряне на заведенията не е помогнало за пандемията, а това за ваксинацията на населението не е само тяхна работа. От бранша настояват мерките да се гледат от народните представители, а не да се решават от един назначен министър.

Финално: Затягат COVID мерките в цялата страна

Освен това е редно първо държавната администрация да се ваксинира, за да даде пример на персонала на заведенията. По думите на Алибегов, до момента персоналите на заведенията са ваксинирани дори повече - на 40%.

БГНЕС

Алибегов обяви, че на 8 септември в София ще има голям пореден протест, който ще бъде подкрепен и от други браншове. На протеста в Пловдив бе обявено още, че до момента около 40% от заведенията в страната са фалирали, тъй като бранша е поел всичките негативи на пандемията.

Затова е необходимо първо да се изготвят икономическите мерки и ясни критерии за обезпечаване на бранша.
Агенция "Фокус"