Футболен турнир събира средства за пострадалата при катастрофа Даяна
Футболен турнир събира средства за пострадалата при катастрофа Даяна / снимка: Социалната мрежа

Благотворителен футболен турнир под надслов „Борим се с теб, Даяна“ се организира в подкрепа на 18-годишната ученичка от ГХП „Св. Св. Кирил и Методий“ Даяна Савова, която пострада миналия четвъртък при тежка катастрофа до Тунела в Пловдив. Това съобщиха от Българската асоциация по мини футбол.

Турнирът ще се проведе на 28 март (събота) в спортен център "Арена" в ЖК Тракия. Отборите, които искат да се включат в инициативата, могат да се запишат на телефон: 0899401748 (Ирена) до петък, 27 март.

Приятели на Даяна създадоха група в социалната мрежа и предприеха кампания за събиране на средства за предстоящите й скъпоструващи операции. До момента към групата във фейсбук са се присъединили близо 3300 души.

Междувременно започна акция за събиране на средства за възстановяването на Даяна от страна на нейните съученици.

Всички ученици от гимназията са изключително съпричастни и много тежко преживяват новината за случилото се с Даяна, каза пред Дарик класната ръководителка на момичето Христина Пъжева.

Много деца се включиха в съботната акция по кръводаряване, а сега съучениците й от 12 „ж“ клас поставиха кутия за събиране на пари за възстановяването на Даяна във фоайето на училището, обясни още Пъжева.

В момента тече операция на таза на 18-годишното момиче, съобщиха за Дарик от УМБАЛ "Св. Георги". По думите на лекарите, интервенцията е станала възможна, заради по-стабилното състояние на ученичката. Лекарите са категорични, че има реален шанс за възстановавянето на Даяна.

Футболен турнир събира средства за пострадалата при катастрофа Даяна
netinfo