18-годишна е с опасност за живота след катастрофа при Tунела
18-годишна е с опасност за живота след катастрофа при Tунела / снимка: DarikNews.bg, архив

Двама души са с опасност за живота след две катастрофи, станали днес в центъра на Пловдив и на автомагистрала „Тракия“, научи Дарик радио.

Тежка катастрофа затапи тази сутрин северната страна на Тунела в Пловдив. Сигналът е получен около 9.10 часа, уточниха от полицията.  Девойка в критично състояние е откарана с  тежки травми в болница, съобщиха от  координационната централа на Центъра за спешна медицинска помощ. Ранен от  сблъсъка е шофьорът на колата, в която пътувало 18-годишното момиче.   Двамата са от Куклен.

Момичето е с опасност за живота в Клиниката по анестезиология и интезивно лечение на Университетската болница „Свети Георги“. Лекарите съобщиха, че тя ес фрактури на черепа, ребрата и таза.

По първоначални данни, при преминаване от средна в лява лента “Фолксваген” се блъснал странично в “КИА”, отскочил и преминал през разделителните  колчета в насрещно движение, където се ударил в трети лек автомобил.  28-годишният шофьор на първия автомобил и останалите участници в катастрофата са тествани за алкохол, резултатите са отрицателни.

По същото време, на автомагистрала „Тракия“, катастрофира и 29-годишен столичанин. Шофьорът се преобърнал с „Мерцедес“ –а си близо до пътен възел „Цалапица“ в района на 114-ти километър. Мъжът е настанен  с опасност за живота в неврохирургията на същата болница. Получил е фрактура на черепа.

От “Пътна полиция” изясняват причините и обстоятелствата около двете катастрофи.