Фестивал на мажоретките
Фестивал на мажоретките / netinfo
Пазарджик е домакин на седмия Фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара". В тазгодишното издание ще се включат над 520 мажоретки от 14 града, разпределени в четири възрастови групи.

18 мажоретни състава ще се състезават в 4 категории: марш-парад 100 метра (задължителен атрибут–батон), марш-парад 100 метра (задължителен атрибут – пом-пон), композиция с батони и композиция с пом-пони. Пазарджишкия мажоретен състав „Мистерия” ще се състезава във всички възрастови групи с 94 деца.

Фестивал на мажоретките
netinfo

Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място съставите ще се борят и за специалните награди за най-чаровна мажоретка, за оригинална хореография, за визия, наградата на Общинския детски комплекс в Пазарджик и най-голямата награда - приза "Слънчева Бесапара 2017".

Откриването на Мажоретния фестивал е от 18.00 часа пред Общината днес. В събота от 10.00 часа състезанието продължава в спортна зала „Васил Левски”.

Фестивалът е най-големият форум от този род в България и на него престижно жури ще оценява постиженията на всички мажоретни състави.