/ iStock/Getty Images
Полицаи гониха автокрадец в пловдивския квартал "Христо Смирненски" снощи, но успяха да хванат само спътника му. Екшънът се разигра около 20.00 ч., когато жителите на квартала бяха стреснати от сирените на два полицейски автомобила, подгонили крадеца.

След гонка и стрелба: Хванаха пиян 15-годишен младеж да шофира в Кнежа

До гонката се стигнало, след като 59-годишна пловдивчанка се оплакала в следобедните часове, че неизвестни са откраднали управляваното от нея "Рено Канго", с което тя разнасяла безалкохолни напитки из търговските обекти в района. Колата била открадната от паркинг на ул. "Ясна поляна" 2. По думите на жената в резервоара й имало гориво за изминаването на около 300 км.

След гонка: Задържаха мъж с наркотици, предизвикал катастрофа

Малко след 19:00 часа, при обход на квартала, служители от сектор "Криминална полиция" на Второ РУ открили в района на река Дерменка в парк "Отдих и култура"  пластмасови каси за безалкохолни напитки, отговарящи на описанието, дадено от пловдивчанката. 

След гонка: Задържаха момиче и шофьор, обявен за общодържавно издирване

Около 20.00 часа автопатрул забелязал реното на булевард "Пещерско шосе".
Шофьорът и спътникът му се опитали да избягат като продължили към изхода на града по посока на кв. "Прослав". В преследването се включили екипи на специализирани полицейски сили и група "Сигма".

Екшън във Варна - арестуваха пияни и надрусани с крадена кола посред бял ден (ВИДЕО)

Автомобилът поел по черен път по посока към Гребната база и спукал гума. От колата излезли двама души, които побягнали. На място е задържан спътникът на водача, който също е съучастник в кражбата. Полицията издирва шофьора - 18-годишен криминално проявен от с. Борино.

По случая е образувано бързо производство. Работата на разследващите продължава.