джебчийки дебнат разсеяни граждани
джебчийки дебнат разсеяни граждани / netinfo
Хванаха и крадци на колело, кон и кобила
Сигнал за джебчийска кражба разследват криминалисти на Четвърто РУ в Пловдив. В понеделник 80-годишен жител на село Марково се оплакал, че два дни по-рано, на автобусна спирка на бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” в Пловдив му били отнети 900 лева и лични документи. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител и работата по случая продължава.

Криминално проявен и осъждан пловдивчанин бе задържан непосредствено след извършена кражба. Около 21:20 часа снощи служители на Първо РУ реагирали на сигнал от 60-годишен мъж, че било взломено заключващо устройство и откраднат велосипедът му, оставен във вход на жилищен блок на ул. “Пере Тошев” в областния град. В резултат на незабавните действия на органите на реда в районното управление е отведен 41-годишен познайник на полицията

Двама жители на село Белозем са заподозрени за кражба на кобила и кон. С полицейска заповед мъжете, на 31 и 26 години, са задържани за едно денонощие в полицията в Раковски. В хода на проведено разследване са събрани доказателства, че в нощта срещу 29 юни двамата влезли противозаконно в частен селскостопански имот край града и отвели впрегатните животни. Работата по случая продължава разследващ полицай от районното управление.