ДПС
ДПС / netinfo
Хората на Сокола ще се борят за два мандата
Движението за права и свободи (ДПС) в Смолян, първи обявиха листата на кандидат-депутатите си за предстоящитите извънередни парламентарни избори. Целта пред структурата в областният град е спечелването на два депутатски мандата, заяви на брифинг областният лидер на партията Салих Аршински.

Председателят на Общинския съвет в Мадан и лидер на общинската организация на ДПС в миньорския град Хайри Садъков оглавява листата. На втора позиция е бившият заместник-кмет на Кърджали Елисавета Кехайова. Третата кандидатура на движението е Наташа Василева. На четвърта позиция е Атанас Пържанов, следван от Милен Журналов, Ферат Емин, Филип Делисивков, а осми е Емил Кехайов.

Салих Аршински прогнозира, че няма да бъде учудващо, ако ДПС се окаже първа политическа сила в област Смолян на предстоящия предсрочен парламентарен вот. Местният лидер си поставя като цел за предизборната кампания привличането на около 14-15 хил. гласа, което според Аршински е напълно реалистично при максимална мобилизация на привържениците и симпатизантите. На последните парламентарни избори ДПС получи подкрепата на 12 218 избиратели в областта.

Осемте кандидат-депутати са били избрани между 35 номинации, между които с най-много гласове са били почетният председател на ДПС д-р Ахмет Доган, председателят на движението Мустафа Карадайъ и Хайри Садъков.