До 500 лева глоба за животните в Хисар
До 500 лева глоба за животните в Хисар / netinfo
Глоби от 50 до 500 лева ще бъдат налагани от днес за отглеждане и паша на животни в Хисар. Комисия от представители на общинската администрация, РИОКОЗ- Пловдив, полицията и ветеринарната служба започва проверка по домовете и фермите за спазването на новата наредба за извеждане на селскостопанските животни извън забранителните територии на курорта. Според решението на Общинския съвет крайният срок за това бе 31 май.

Забранителната зона обхваща централната градска част и парковете с водопийните павилиони. За кварталите са определени междузабранителни и крайни територии.

Почти никой не е спазил заповедта на кмета, въпреки предупредителните писма от общината, установи репортерска проверка. Хората твърдят, че няма къде да изведат животните си, а пребазирането на стадата изисква немалко средства.

Няма да има компромиси, не може в курортен град крави и овце да се разхождат пред хотелите, да разнасят бълхи и кърлежи и да замърсяват водоизточниците, категоричен е кметът Георги Пирянков.

Проверяващите ще съставят констативни актове, на базата на които ще се издава наказателно постановление, уточниха от администрацията. Минималните санкции в размер до 50 лева не подлежат на обжалване.