/ ОД МВР Пловдив
Димитър Балев е новият директор на ОД МВР в Пловдив.

Той бе представен пред личния състав на дирекцията от новия главен секретар на ведомството Петър Тодоров.

Димитър Балев е роден през 1975 г. в град Чирпан. През 21-годишния си професионален стаж в системата на МВР той е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в пловдивската дирекция на вътрешните работи и службите за борба с организираната престъпност. Непосредствено след завършване на висшето си образование в Академия на МВР през 2000 г. започва работа като разузнавач в сектор „Криминална полиция“ към Второ РУ – Пловдив.

Пловдивската полиция е вече с нов шеф

От 2005 г. до 2010 г. е на същата длъжност  по направление „Борба с организираната престъпност“. През 2010 г. е началник на сектор „Криминална полиция“ към Трето РУ – Пловдив. В края на 2013 г. застава начело на РУ – Труд, а година по-късно ръководи и Второ РУ – Пловдив. През 2018 г. отново преминава на длъжност в сектор към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, където работи до момента.

По време на службата си, за постигнати високи професионални резултати, Димитър Балев е награждаван многократно с „писмена похвала“, „обявяване на благодарност“, а през 2015 г. и с Почетен знак на МВР III степен от министъра на вътрешните работи.
ОД МВР Пловдив