Данъчните продават 230 кг. контрабандно сребро
Данъчните продават 230 кг. контрабандно сребро / netinfo

 

Рекордно количество конфискувани сребърни бижута се о подготвя за продажба от НАП Пловдив. В момента се изготвя оценката на  226 килограма сребърни накити, което е най-голямото досега количество, обявявявано в един търг от пловдивската дирекция. Очаква се търгът да бъде насрочен в началото на месец септември.

 

Златни и сребърни бижута за близо 900 000 лева са продадени от началото на годината досега в пет различни търга. На последния, провел се вчера, са изкупени 27кг. сребърни накити и още 2кг. златни за почти 121 000 лева. Купувачът е пловдивска фирма, специализирана в ювелирството.

Общо 95кг. златни и сребърни украшения от контрабанден внос, са продадени от началото на годината. Освен тях данъчните са изтъргували и близо 4кг. синтетични камъни за декорация. Изделията от благородни метали, независимо от вида им - обеци, гривни, пръстени, колиета, ръкавели, са най-лесно продаваемата стока, показва практиката от досега организираните продажби.

Обикновено това са бижута, отнети в полза на държавата след пресечени опити за контрабанден внос в страната, като в повечето случаи контрабандата е спирана на граничен пункт Капитан Андреево край Свиленград.