семейство без покрив
семейство без покрив / netinfo
90-годишен мъж от неделинското село Средец, двамата му синове и единият му внук останаха без дом, след като комин подпали къщата им. Инцидентът се е случил в събота срещу неделя. през нощта, като сигналът за пожара е получен в 03:14 чявя.

Горящият покрив е бил усетен първо от един от синовете на възрастния мъж, който гледал телевизия. Странната миризма на изгоряло го накарала да излезе от стаята, когато видял и горящия покрив. Веднага се обадил за помощ, след което събудил всички в къщата и ги накарал да излязат.

Голям пожар остави седем семейства без покрив за Коледа

Пожарникарите от Неделино успели да пристигнат бързо, а заради късният час нямало и много доброволци от селото, които да помагат. На помощ се отзовали и огнеборците от Златоград. Изгорял е около 30 кв. м. покривна конструкция от къщата, която е гредоред, като са паднали и таваните на етажите. В момента домът е необитаем, тъй като е и прогизнал, заради тоновете вода изсипани по него. Хората в момента са настанени в къщата на близък, който от години не живее в селото.

семейство без покрив
netinfo

Заради сполетялата ги беда, още вчера общинското ръководство на Неделино е предприело мерки за подпомагането им. „Чрез общината им доставихме дърва за огрев, хранителни продукти, дрехи, завивки и неща от първа необходимост. Изразявам благодарност на жителите на село Средец, на служителите от Държавното горско стопанство, на служителите от общинска администрация - и на кмета на село Средец Светла Димитрова за съпричастността, и бързата намеса, която оказаха в тази тежка за семейството ситуация“, коментира кметът на Неделино Боян Кехайов.

семейство без покрив
netinfo

Той бе категоричен, че заради подобни инциденти, на него като кмет му е било изключително важно да запази съществуването на противопожарния участък в общината.