пожар
пожар / netinfo
Голям пожар в къща близнак в смолянското село Момчиловци остави седем семейства без покрив за Коледа. Пожарът тръгва снощи около 22:25 ч. от комин на къщата, като за броени минути се разпространява и въпреки усилията на местните хора и пожарникарите, щетите са сериозни.

Къщата е от гредоред, като от всяка страна има по три етажа. При пожара са унищожени покривна конструкция 240 кв.м, мебели - 16 броя; бяла и черна и компютърна техника - 6 броя, домашно имущество – 2 броя, домакинства, таван - 180 кв.м и документи, съобщават от пресцентъра на полицията.

„Във въпросната къща живеят седем семейства, като едно от тях е с малко дете, има и възрастни хора. Къщата в момента е необитаема, хората от снощи са настанени при роднини в селото“, коментира кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

Отново пламъци в завода за отпадъци в Шишманци

На 18 декември, почти всички жители на селото се опитали да помогнат, след като разбрали от камбанният звън, че има проблем. Хората се притичали на помощ с пожарогасители, маркучи, кофи, кой каквото е имал под ръка. Пристигнали и пожарникари от Смолян, като колата им била зареждана с вода над десет пъти. Това обаче не помогнало. В момента доброволци помагат за разчистването на пожара.

„Стартираме и дарителка кампания, за подпомагането на семействата, за да могат да си ремонтират къщата. На този етап поставяме кутии за дарение в магазините и заведенията в селото“, добави Суркова. Тя за пореден път подчерта, че в селото е необходимо да има на място пожарен автомобил, за което е направила специална докладна преди месеци и се надява най-после да се разреши този проблем.

Мъж загина при пожар, избухнал тази нощ в Центъра на Пловдив

„През последните две години и половина, в селото са станали седем големи пожара, при които три са оставили хора без покрив и място за живеене. Ако имаме противопожарен автомобил на място, ще можем да реагираме своевременно и си мисля, че няма да се стига до такива последствия, тъй като докато пристигне такъв от Смолян, минава доста време“, коментира още кметът на Момчиловци.