БТР и Сигнал свирят за 19-годишно момче в инвалидна количка
БТР и Сигнал свирят за 19-годишно момче в инвалидна количка / Снимка: Даниела Ковачева

Благотворителен концерт, с участието на БТР и Сигнал, организират учениците от Математическата гимназия, за да помогнат на 19-годишния Александър Димитров, който се нуждае от скъпоструваща операция в Испания. Музикално-танцовата фиеста ще се проведе в палата №2 на панаира от 18.30 часа днес. Входът е 2 лева. Свои изпълнения ще представят младежи от Образцова математическа гимназия, Руската гимназия, СОУ „Пейо Яворов", СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" и студиото за танци Dance to the Max.

Александър Димитров е в инвалидна количка, след като катастрофира тежко, дни след дипломирането му в Математическата гимназия. Пътният инцидент е станал в 4 часа през нощта под надлеза на ул. „Гладстон". В резултат на това Александър е с премазан 12-ти прешлен. Сега е парализиран, но може да проходи отново. Той се нуждае от трансплантация на стволови клетки, за което са нужни 30 000 евро.

До момента сме продали над 900 билета на ученици от различни училища в града. Това съобщи за Дарик една от организаторките на събитието Радмила Миленкович. Тя призова хората да помогнат на Александър, за да може да продължи образованието и пълноценния си живот.

Хората, които желаят да помогнат могат да го направят на банкова сметка: IBAN BG96 UNCR 7000 1518 9732 37.